Jegyezzük fel, pénteken semmilyen gond nem adódott a MÁV szolnoki és ceglédi vonalain

Megosztás

Jól véssük eszünkbe ezt a különleges napot, mert hihetetlenül ritkán történik meg, hogy még 30-40 perces késésekkel sem kell megbirkóznia a MÁV-nak, de leginkább az utasoknak ezeken a vasútvonalakon.

Vajon meddig tart a különleges hurrá-érzés? Csütörtökön akadtak gondok a ceglédi vonalon, de ez már a teljesen megszokott kategória, szinte szóra sem érdemes. Ugyanakkor a pénteki nap úgy telt el, hogy a ceglédi és szolnoki vonalakon semmilyen járatkimaradás, illetve komolyabb késés nem történt a vasútnál a Mávinform tájékoztatása szerint. Csodával lehet dolgunk.

Pedig ez kellene, hogy legyen a természetes. Vegyük példának a 19:15-kor a Keleti Pályaudvarról Szolnokra induló Z60-as járatot, amely teljesen pontosan elindult útjára és bár Sülysápig összeszedett három perc késést, ezt Zagyvarékasig teljesen le is dolgozta és végül, bármilyen szokatlan is, a 20:53-as érkezési időpontot annyira betartotta, hogy már 20:52-kor megérkezett a szerelvény Szolnokra.

Azért, hogy mégse legyen teljesen tökéletes a nap, a Tokaj InterCitynek nem sikerült tartania a menetrendet, Ceglédnél és Szolnoknál 11, illetve 12 perces késéssel közlekedett, ami a Keletibe való megérkezésig 26 percre duzzadt. De ez a szokásos problémákhoz képest szinte elenyészőnek számít. Reméljük, sok ilyenről számolhatunk még be a közeljövőben.

Kapcsolódó cikkek